Predstava „Pošteni provalnik“ pozorišta „Boško Buha“

SMEDEREVO, 10. februar 2020 – Predstavu „Pošteni provalnik“, pozorišta „Boško Buha“, režirao je Milan Karadžić, a igraju Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović / Teodora Ristovski, Aleksandra Tomić i Nemanja Oliverić.

Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nobelovac Dario Fo, jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Siže ovog komada je vrlo jednostavan: provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično – vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Predstava će bitiizvedena u Centru za kulturu Smederevo, u četvrtak, 13. februara, u Velikoj dvorani, sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice je 700 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!