Skraćivanjem rada ugostiteljskih objekata protiv vršnjačkog nasilja

SMEDEREVO, 10. februar 2020 – U Smederevu je, u sedištu Podunavskog upravnog okruga održan sastanak Nebojše Pavlovića, načelnika Okruga sa načelnicima Odelјenja i šefovima Odseka okružnih područnih jedinica resornih ministarstava sa sedištem u Smederevu. Povod je bilo vršnjačko nasilјe, s obzirom na tragičan događaj prošle nedelje u Velikoj Plani, i kako se protiv njega boriti radom inspekcijskih službi, saopšteno je danas.

Zaključak je da bi zajedničkim delovanjem trebalo stvoriti bezbedno okruženje za život i rad svih građana. Tu se pre svega misli na izmenu Odluke o radnom vremenu ugostitelјskih objekata, kojom bi se napravio pravni okvir za skraćivanje radnog vremena svih objekata u oblasti ugostitelјstva uz doslednu primenu i poštovanje ove odluke. Očekuje se aktivna uloga predstavnika inspekcijskih službi kroz koordinisane akcije okružnih područnih jedinica uz učešće predstavnika ministarstva unutrašnjih poslova, poreske uprave, komunalne inspekcije i drugih državnih organa i organa jedinica lokalne samouprave.
Insistira se i na primeni propisa koji regulišu prodaju alkoholnih pića licima mlađim od osamnaest godina, kako u maloprodajnim tako i u ugostitelјskim objektima, i u tom segmentu očekuje se preduzimanje adekvatnih mera od strane inspekcijskih službi, svake iz svoje nadležnosti.

Foto: Podunavski upravni okrug FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!