Site icon podunavlje.info

Kome idu pare za sport iz smederevskog budžeta ove godine

SMEDEREVO, 7. februar 2020 – Grad Smederevo objavio je danas odluku o raspodeli budžetskih sredstava za sport u 2020. godini, koju je na predlog komisije usvojilo Gradsko veće u Smederevu.  

Najveći deo dobio je Fudbalski klub Smederevo – 29,5 miliona dinara, potom, kako se i očekivalo, Savez za školski sport – 10,9 miliona, Savezu sportova Smederevo sleduje 7 miliona 250 hiljada, a Gradskom fudbalskom savezu 6,7 miliona dinara.

Ukupno gledajući, ubedljivo najveće parčiće ovog „sportskog kolača” dobili su, ne računajući pomenute, fudbalski klubovi, uglavnom iz seoskih mesnih zajednica, među kojima se izdvajaju Fudbalski klub Proleter Mihajlovac – 9,7 miliona dinara, FK Borac 1932 – 1,8 miliona, FK Sloboda Lipe – 1,5 miliona, kao i Klub malog fudbala Smederevo – 4,9 miliona, FK Cepelin 026 iz Smedereva – 1,33 miliona dinara…

Ovom odlukom, o izboru programa u oblasti sporta koji se finansiraju iz budžeta grada Smedereva, raspodeljena su sredstava opredeljena Odlukom o budžetu grada Smedereva za 2020. godinu, a za tu namenu je ukupan iznos bio 175 miliona dinara.

U nastavku možete da vidite kompletan spisak sa iznosima dodeljenog novca.

Exit mobile version