Saopštenje zaposlenih u OŠ „Dositej Obradović“ Smederevo

SMEDEREVO, 6. februar 2020 – Zaposleni u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu prosledili su našoj redakciji saopštenje, koje je potpisalo njih 65-oro, povodom teksta objavljenog u „Kuriru“ u petak, 31. januara 2020. godine. Upravo zbog potpisa zaposlenih, iako se portal Podunavlje.info nije bavio predmetnom temom – nismo objavili tekst, niti preneli pisanje drugih medija o tome, ali poštujući i elementarna prava građana da se blagovremeno i potpuno informišu, objavljujemo saopštenje zaposlenih.

Zaposleni u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu već četvrti put nalaze se na meti neprofesionalnog i malicioznog izveštavanja „Kurira“ koje nanosi štetu školi, zaposlenima kao i direktorki koja već drugi mandat, izabrana od strane kolektiva i školskog odbora, uspešno upravlja školom. Naša moralna dužnost je da se ogradimo od neistina i ničim dokazanih optužbi i jednom za svagda prekinemo javno ruženje naše škole, učenika i zaposlenih.

Najoštrije osuđujemo način na koji se izveštava o događajima u našoj školi bez prethodne provere šta se zaista dogodilo, a neretko – da li se zaista dogodilo. Smatramo takav način izveštavanja amaterskim, neprofesionalnim sa ciljem osporavanja kredibiliteta i kvaliteta same ustanove i nas kao zaposlenih u njoj. Kao najškolovaniji sloj ovog društva, baveći se plemenitim zanimanjem opismenjavanja i obrazovanja, stalno učeći i unapređujući sopstvena znanja i veštine, smatramo da je prema nama i našem kolektivu učinjena velika nepravda i podižemo svoj glas da demantujemo sve dezinformacije i obmane javnosti od strane „Kurira“ smatrajući ih neprofesionalnim i pristrasnim, sa samo jednim ciljem, a to je smena direktorke.Svi mi sa direktorkom na čelu radimo strogo u skladu sa zakonima, pravilnicima i ostalim propisima kojima se reguliše rad u školi, a naročito smo fokusirani na bezbednost dece i reagujemo svaki put kada primetimo i najmanji problem.

Direktorku Dijanu Ćetković izabrali smo tajnim glasanjem bez bilo kakvih pritisaka sa velikom većinom glasova. Biografija direktorke sasvim je čista i transparentna, svaki dinar uložen u školu, donacija, sve je transparentno i dostupno javnosti kao i zaposlenima. Svi radnici znaju sa čim škola raspolaže, šta će se raditi, koji kabineti i učionice opremati i pritom smo sasvim sigurni da taj novac neće otići u nenamenske svrhe. Majka troje dece, bez mrlje u karijeri kao i u ličnom životu, ničim nije zaslužila javno ruženje svog imena i časti.  Ostala je da živi u stanu u kome je živela i pre nego je izglasana za direktoku, nije stekla nikakav materijalna dobra tokom svog mandata niti je promenila stil života. Jednostavna, kakva je bila i pre, uvek spremna da sasluša i pomogne. Njena jedina krivica je, po svoj prilici, što se našla na putu nekome ko bi da ostvari svoje ambicije i smeni je sa funcije  nelegalnim putem i mimo volje kolektiva.

S tim u vezi, uvereni da radimo svoj posao pošteno i najbolje što umemo, o čemu govore naši rezultati kao i broj dece iz drugih mesnih zajednica koja se upisuju kod nas, smatramo da treba stati na put neistinama i odbraniti čast škole i osobe koja njome rukovodi. Da smo izloženi samovolji, mobingu, uceni, sasvim sigurno bismo ustali protiv toga i podigli svoj glas, kao što smo i radili kada je bilo potrebno. Svako od nas poštuje svoje radne obaveze i savesno ih obavlja, budite uvereni u to.

Za razliku od anonimnih prijava i primedbi od tzv. „zaposlenih“ mi se potpisujemo punim imenom i prezimenom.

Stojimo vam na raspolaganju da svaku od neistina izašlih iz pera kvazinovinara „Kurira“ dokažemo neistinitom i klevetom. Ugled naše škole, naših imena i profesije koje obavljamo ne sme biti ukaljan i svake dalje optužbe završiće se na Sudu – navode u saopštenju, sa svojih 65 potpisa, zaposleni u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!