Pobeda Smederevaca u Burgasu – Tripković dva puta u metu

BURGAS/SMEDEREVO, 4. februar 2020 – U prvoj od četiri zakazane utakmice na pripremama u bugarskom gradu Burgasu, fudbaleri Smedereva su bili bolji od lokalnog trećeligaša Karlobata rezultatom 3:1 (1:0).

Na početku susreta, posle neiskorišćenog zicera za Nemanju Tomaševića, u 33. minutu Nikola Tripković je iskoristio grešku golmana Toteva i doneo prednost Smederevcima. Imali su Bugari u 64. minutu priliku da izjednače, ali je golman Lučić bio na visini zadatka. U 69. minutu, na centaršut Levićanina Tripković je po drugi put pogodio mrežu Karlobata.  Nakon kontranapada, preko Kalujanova Bugari su u 80.  minutu smanjili prednost Smederevaca. Konačan rezultat postavio je Željko Žerađanin, još jedan novajlija u timu Smedereva, kada je posle jedne dubinske lopte izbio sam pred golmana Karlobata, rešivši sve dileme oko pobednika susreta.

Sastav Smedereva u prvom poluvremenu: Trifunović, Stanimirović, Rnić, Levićanin, Sadik, Mršulja, Tomašević, Urošević, Tripković, Rkić i Đokić. U drugom poluvremenu su igrali: Lučić, Marković, Košanin, Jović, Nedović, Džodan, Žerađanin i Bajić.

Već u četvrtak, na pripremama u Bugarskoj, izabranike Ognjena Koromana očekuje drugi test, a protivnik će biti drugoligaš Spartak iz Varne.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!