Site icon podunavlje.info

Američki ambasador bio u Tvrđavi, dobio crveni bedž, ručao…

SMEDEREVO, 4. februar 2020 – Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri, kako je ranije najavio na Twitter nalogu, posetio je danas Smederevo, bio u Tvrđavi, naravno i kao, po sopstvenom priznanju, ljubitelj lokalne kuhinje – ručkao. U međuvremenu je od predstavnika Inicijative Crveni bedževi dobio taj simbol borbe za zdraviji vazduh.

Ručao je u restoranu, da ga sad ne reklamiramo, sa pogledom na Dunav, a ako vas ne mrzi možete na fotografiji da vidite i deo menija.

Sve ovo iz druge ruke, s obzirom da lokalni mediji i dopisnici prestoničkih nisu bili upoznati a kamoli pozvani, ne na ručak (nismo se ni nadali) nego uopšte da proprate posetu, tako da, još jednom, ostaje pitanje da li je ambasador bio ovde incognito ili prisustvo novinara nije bilo preporučljivo. Jer, nije to prvi put, dolazili su i ambasadori drugih zemalja, a poslenici javne reči su o tome doznavali post festum. Inače, taj odnos prema novinarima, kao prema ludom rođaku, koga sklanjaju u podrum kada dođu gosti, nažalost, ovde traje. Izgleda samo da ovoga puta nije do lokalne vlasti, jer je, kako se da naslutiti, i ona danas bila zaobiđena. Da nije tako, već bi se fotke pojavile na nekom FB profilu…

Foto: Twitter, FB US Embassy Belgrade

Exit mobile version