Zašto kasne radovi na uređenju Đušine ulice u Smederevu

SMEDEREVO, 3. februar 2020 – Nevelika ali usred grada, Đušina ulica i njena rekonstrukcija, koja se otegla, što bi narod rekao k’o gladna godina, predmet su pažnje i nagađanja – zbog čega sve toliko traje. Evo odgovora, sa „nadležnog mesta“, jer je Ministarstvo privrede sufinasiralo radove, pa bi onaj ko daje pare trebalo da zna i odgovore. U najkraćem, po saznanjima Ministarstva, dva su razloga…

Početak uređenja ulice bio je prolongiran do okončanja radova na podzemnoj infrastrukturi, što nije predmet Ugovora o rekonstrukciji, navode iz Ministarstva. Naime, radovi na rekonstrukciji su zaustavlјani i kako bi se usaglasila tehnička rešenja, najpre za zaštitu postojeće telekomunikacione mreže koja je od magistralnog značaja, a zatim i za šahtove elektroenergetske infrastrukture i srednjenaponske i niskonaponske kablove kojima se strujom snabdeva veliki deo centra grada, objašnjavaju iz Ministarstva. U pitanju su kablovi na koje se tokom radova naišlo, a za koje nisu postojali podaci o položaju i dubini.

Potom, stoji u istom odgovoru, radovi su obustavlјeni i zbog prigovora jednog od vlasnika poslovnog prostora u Đušinoj ulici na projektovano rešenje nivelacije. Obavlјene su konsultacije i provere tehničkih rešenja između investitora, naručioca, projektanata, izvođača, nadzornih organa i republičkog građevinskog inspektora i u toku je iznalaženje najbolјeg rešenja, kažu iz Ministarstva.

Podsećamo, Grad Smederevo je u maju najavio početka radova, nedugo potom je potpisan ugovor sa izvođačima, a sami radovi na rekonstrukciji počeli su 12. septembra prošle godine, od kada startuje da teče i ugovoreni rok od 45 kalendarskih dana za njihov završetak.

Radovi na rekonstrukciji Đušine ulice u Smederevu nastavlјeni su sredinom januara, navode iz Ministarstva privrede, uz nadu da se, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, završetak radova očekuje krajem februara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!