Site icon podunavlje.info

Smederevci na putu za Burgas pobedili u Jagodini

SMEDEREVO/JAGODINA, 1. februar 2019 – Kao i prošle zime, fudbaleri Smedereva će drugu fazu priprema obaviti na trenima u Burgasu. Na putu za Bugarsku, Smederevci su svratili do Jagodine i odigrali meč sa liderom srpskoligaškog istoka – i pobedili sa 3:2.

Domaćin, koga sa klupe predvodi Smederevac Ljubiša Stamenković Piskavac, bolje je otvorio meč i stigao do prednosti pogocima Stamenkovića u 14. i Stojanovića u 43. minutu i na poluvreme otišao s vođstvom.

Znatno bolje izdanje učenika trenera Ognjena Koromana viđeno je u nastavku susreta, kada su Smederevci napravili preokret i ostvarili prvu pobedu na pripremama za novu sezonu. Najpre je u 57. minutu novi centarfor Nikola Tripković, koji je u Smederevu na pozajmici iz Spartaka, udarcem glavom smanjio rezultat. U 82. minutu se štoper Saša Marković ubacio iz drugog plana i izjednačio. Prvu pobedu u ovoj godini Smederevcima je doneo još jedna novajlija – Lazar Đokić, koji je u 86. minutu iskoristio dobar centaršut Tripkovića sa desne strane.

Za Smederevo su nastupili: Lučić, Sadik, Marković, Jović, Đuričić, Nedović, Rakić, Matijević, Urošević, Tomašević i Tripković. Igrali su još: Trifunović, Stanimirović, Košanin, Rnić, Levićanin, Džodan, Đokić i Simović.

Nakon ovog susreta Smederevci su nastavili put za Bugarsku, gde će ostati do 11. februara, kada će protiv Černomoreca imati poslednju proveru. U međuvremenu, za utorak je zakazan meč sa trećeligašem Kornobatom, dva dana kasnije igraće sa Spartakom, drugoligašem iz Varne, a treća utakmica je planirana za subotu protiv Nove Zagore.

Grupna fotografija pred polazak za Bugarsku

Tekst i foto: R.G.

Exit mobile version