Proglašeni najbolji sportisti Smedereva u 2019. godini

Menković, Milovanović i Pavić

SMEDEREVO, 31. januar 2020 – Večeras su u velikoj sali Skupštine grada uručena priznanja najboljim pojedincima i sportskim kolektivima u Smederevu tokom prošle godine. Najbolji sportista je Aleksandar Menković, prvak sveta, član Kik boks kluba SD Kombat, a sportistkinja Jasmina Milovanović, doskorašnja članica streljačke družine Smederevo, koju ćemo, svi su izgledi, gledati u Tokiju, pošto je ispunila olimpijsku normu. Trener godine je Dejan Pavić, trener kik boks reprezentacije Srbije i svetskog šampiona.

Što se klubova tiče, za najbolju seniorsku ekipu u muškoj konkurenciji izabran je tim Odbojkaškog kluba Smederevo Carina, a kod žena je to ekipa Rukometnog kluba Mladi radnik iz Radinca.

Sportski kolektiv godine je Rukometni klub Smederevo, koji je ovo priznanje zaslužio plasmanom u Super B ligu, ali i organizacijom finala Kupa Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji i još jednog izdanja međunarodnog turnira Trofej Smederevo.

Ovo je, kao i obično, bila prilika da se nagrade i oni koji dolaze; najbolji mladi sportista je Nikola Soldatović iz Veslačkog kluba Smederevo, a sportistkinja  Jovana Ivanović iz Džudo kluba Mladost Carina.

Najbolja mlada ženska  ekipa  je ona koju čine pionirke Planinarskog kluba Čelik, a muška četverac Veslačkog kluba Smederevo.

Nagradu za životno delo dobio je Dragoje Čikić iz Planinarskog kluba Čelik, za sportski podvig godine, organizaciju 10. Memorijalnog turnira Voja Vakulović, nagrada je pripala Stonoteniskom klubu Smederevo, a po prvi put je dodeljena i nagrada za doprinos razvoju smederevskog sporta. Dobio ju je Nikola Stevanović, prvi srpski ski letač. Sportska ličnost godine je Nenad Martić, rukometni pregalac zaslužan za to što je Smederevo bilo domaćin najvećih takmičenja u ovom sportu i najmasovnijeg turnira za mlade u Evropi – Trofeja Smederevo.

Nisu zaboravljeni ni sportisti koji se takmiče u klubovima osoba sa invaliditetom i postižu izvanredne rezultate. Priznanja su dobili Zoran Petković DSRI, Vesna Jovanović SKOSI „Despot Đurađ Branković“, Jelena Pantović Streljački klub R50, Ilija Petković SUGN „Despoti“ i Danijela Lučanin STIKS.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!