Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji sa pola miliona evra

27. januar 2020 – Kroz projekat „Norveška za vas“, Kraljevina Norveška izdvojila je 500.000 evra u okviru javnog poziva za podršku zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju u nerazvijenim područjima, a aktivnosti treba da budu sprovedene u lokalnim samoupravama koje  su obuhvaćene projektom, među kojima su i Smederevska palanka, Velika Plana i Kovin.

Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu organizacije za podršku poslovanju, zadužbine i fondacije registrovane u Srbiji, poziv je otvoren do 8. marta 2020, a vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 evra.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja, tako što će lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih putem podrške koju pružaju korisničke organizacije.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat „Norveška za vas“.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas“ www.norveskazavas.org.rs.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!