Lutovac i Zelenović bili sinoć u Smederevu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 17. januar 2020 – Informativna služba Demokratske stranke saopštila je da su sinoć u Smederevu bili predsednik DS-a Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca. Novinari, uključujući i ove portala Podunavlje.info, nisu bili pozvani na ovaj „susret sa građanima i građankama Smedereva“, tako da smo prinuđeni da prenesemo saopštenje koje je objavljeno nakon sastanka da bismo naše čitaoce/posetioce portala informisali o ovom događaju.

“Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović su u Smederevu bili jedinstveni u stavu da samo istrajna i ujedinjena opozicija može da se izbori za slobodne i poštene izbore.

Zoran Lutovac istakao je da Demokratska stranka neće biti saučesnik ovom režimu u uništavanju zemlje i gaženju osnovnih i zagarantovanih prava svih građana da biraju ko će da ih predstavlja i ko će da vodi državu.

‘Ono što radimo, radimo za građane, a ne za naše organizacije. Mi radimo za opšti interes, svi smo se udružili u jedan front koji će se izboriti za slobodne i poštene izbore, to je ono što nas je tako različite okupilo u Savez za Srbiju.’

Lider demokrata je istakao da stav da je važno učestvovati, a ne pobediti ne može da važi za politiku, jer je suština politike da menja stanje u društvu.

Lutovac je rekao da se Demokratska stranka vraća građanima i da je donela tri važne odluke, da se samofinansira, da se otvori ka kritičkoj i stručnoj javnosti i da se stranka ujedini u snažnu Demokratsku stranku.

Nebojša Zelenović ocenio je da je prošla godina za Demokratsku stranku bila uspešna, jer je do pre godinu dana bilo teško zamisliti da će doći do ujedinjenja najpre u Savez za Srbiju, a potom i u snažnu Demokratsku stranku i istakao da je to dobar uvod u promenu političkog života u Srbiji i promenu krvnih zrnaca političke scene.

‘Dosta hrabro smo ušli u ovaj proces u potpuno nenormalnim okolnostima, bez medija, odnosno bez prilike da nešto objasnimo ili predstavimo šta radimo. Mi želimo da dopremo do milion ljudi koji nisu odlučili kome će da daju svoj glas i da im objasnimo šta je Demokratska stranka, kako bi joj poverili svoj glas na prvim slobodnim izborima.”

Foto: ds.org.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!