Kuglana u smederevskoj Sportskoj hali od danas otvorena i za rekreativce

SMEDEREVO, 15. januar 2020 – Kuglana u objektu Sportske dvorane u Smederevu počela je da radi pre tri meseca, održana su već i prva takmičenja. Nedavno je bila domaćin i Pojedinačnog prvenstva Srbije za seniorke, a od danas su na najsavremenije četiri staze sa kompletnom modernom opremom za ovaj sport dobrodošli i svi zaljubljenici u kugalanje – mladi i stari.

– Grad je uložio sredstva za opremanje i ovim je konačno zaokružena namena Sportske dvorane. Pre dve godine došli su kod mene smederevski kuglaši i žalili se da moraju da idu u Debeljaču da treniraju. Tada smo se dogovorili da završimo kuglanu, jer na razdelu za sport u budžetu uvek jedan deo ostavimo za infrastrukturne projekte. Sada ovde oni mogu da treniraju, možda ne znate – Srbija je pet puta bila prvak sveta, ali će ovo biti mesto i za mlade i za decu, nabavili smo i za njih kugle – kaže gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović dok pomaže dvojici mališana da bace svoju prvu kuglu.

– Kuglana je u potpunosti funkcionalna, i za klubove, najavljuju nam se već iz nekih drugih gradova, da dođu da ovde treniraju i da se takmiče, ali i za građane. Četiri staze su predviđene za sva takmičenja, već su održana dva. No, nama je bilo važno da bude otvorena i za građane, da omasovimo ovaj sport koji ima tradiciju i zavidne rezultate – objašnjava Ivan Vučić, direktor Javnog preduzeća Sportski centar  Smederevo.

Cena za građane je 500 dinara po stazi, po satu, a ukoliko neko nema adekvatne cipele – i one se iznajmljuju za 50 dinara, zajedno sa higijenskim uloškom.

Radno vreme kuglane je od ponedeljka do četvrtka od 10 do 23, petkom i subotom do 24, a nedeljom opet do 23 sata.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!