Koroman na prvoj prozivci imao 33 fudbalera

SMEDEREVO, 15. januar 2020 – Danas je startovao i igrački pogon Smedereva 1924, a na prvoj prozivci pojavilo se 33 igrača. Među njima su se našli aktuelni kandidati, fudbaleri koji su na pozajmicama u drugim klubovima, kao i nekoliko potencijalnih novajlija.

U društvu najbližih saradnika, Ilije Trujića i Voje Stokića, pozdravio ih je predsednik Upravnog odbora Zoran Lončar, izrazivši zadovoljstvo što su se skoro svi odazvali da dođu na prvo okupljanje i upoznaju novog trenera Ognjena Koromana.

– Svesni ste sadašnje situacije i da je pred nama veoma delikatan zadatak. Kao trener ja sam na početku, ali sam ubeđen da ću sa svojim igračkim, i trenerskim znanjem koje sam do sada stekao, brzo steći i vaše poverenje. Učinićemo sve da uz rad, disciplinu i zalaganje ostvarimo cilj – izborimo opstanak u ligi – rekao je fudbalerima Koroman.

Predstavljen je ovom prilikom i novi koordinator, nekadašnji golman Smedereva i brojnih drugih klubova, Zoran Mladenović, kasnije i savezni sudija.

Sa pozajmice se vratio i golman Ivan Lučić, pa sa prve prozivke opravdano su izostali štoper Arijan Mršulja i napadač Milan Basrak. Nakon razgovora sa čelnicima kluba, Goran Lepojević, Marko Marković i Bojan Cigulajkić će i dalje biti pozajmljeni Mladom radniku, dok će Danijel Dobrić, Nenad Milentijević i Nemanja Stojanović i narednih šest meseci nositi dres srpskoligaša iz Mihajlovca.  

Nakon prozivke, po gustoj magli koja se spustila na stadion kraj Stare železare, obavljen je i prvi trening.

Smederevci su, da podsetimo, u prvom delu sezone ostvarili 8 pobeda, imali su jedan remi i 14 poraza, osvojivši na terenu 25 bodova. Ipak, zbog sumnje koju je izrazila UEFA u rezultat meča sa kabelom, bilo je 2:1, kažnjeni su oduzimanjem 10 bodova. Zbog toga su jesen okončali na pretposlednjem mestu sa ukupno 15 bodova.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!