Site icon podunavlje.info

Golubački grad od danas do 15. februara zatvoren za posetioce

GOLUBAC, 14. januar 2020 – Tvrđava Golubački grad od 14. janura pa do polovine februara neće biti otvorena za sve posete, objavilo je društvo sa ograničenom odgovornošću koje gazduje ovim istorijskim lokalitetom.

Od ranije, od 10. novembra prošle do 15. marta ove godine, u Tvrđavi Golubac za posetioce su zatvorene „crna“, „plava“ i „crvena“ zona. Ove penjačke zone su zatvorene zbog tehničkog sređivanja samih staza, konzervacije gornjeg grada i, naravno, zbog vremenskih uslova u jesenjem i zimskom periodu.

U Tvrđavi Golubački grad d.o.o.  već danas nisu odgovarali na telefone, a u Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture sa sedištem u Smederevu, u čijoj nadležnosti je i ovaj lokalitet, kažu da je najverovatnije reč o kolektivnom odmoru s obzirom da u ovom periodu godine nema mnogo posetilaca.

Golubački grad je, podsetimo, srednjevekovna tvrđava, po važećoj nomenklaturi – spomenik kulture od izuzetnog značaja, nalazi se u Nacionalnom parku Đerdap, na desnoj obali Dunava, 4 kilometra nizvodno od naselja po kome nosi ime.

Foto: https://tvrdjavagolubackigrad.rs/

Exit mobile version