Site icon podunavlje.info

Od Ministarstva privrede više od milijardu dinara za lokalne samouprave

BEOGRAD, 13. januar 2020 – Ministarstvo privrede uputilo je danas poziv lokalnim samoupravama da se prijave za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture za čiju realizaciju je ove godine izdvojeno 1,12 milijardi dinara. Sredstva su, kako se objašnjava u pozivu, namenjena za infrastrukturno opremanje zona poslovanja i njihovo povezivanje sa okruženjem, kao i za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti.

Cilj je unapređenje razvojnog potencijala lokalnih samouprava kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

U nerazvijenim opštinama postoji mogućnost finansiranja projekata i do sto odsto vrednosti, dok je u opštinama sa prvim i drugim stepenom razvijenosti maksimalno učešće Ministarstva privrede do 60 odsto.

Javni poziv je raspisan, rok za podnošenje prijava je 27. januar, a sve informacije i dokumentacija dostupni na internet stranici Ministarstva privrede.

Exit mobile version