Objavljen javni poziv za nabavku novih traktora u 2020. godini

11. januar 2020 – Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisisala je ove nedelje javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novog traktora u 2020. godini.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 posto od vrednosti realizovane prihvatlјive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno 65 posto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u polјoprivredi.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara.

Zahtev za odobravanje prava na ove podsticaje zainteresovani mogu da podnesu do 29. maja 2020. godine.

Podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatlјivih troškova investicije za nabavku novog traktora snage motora do 60 kilovata (kW), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uklјučujući pripadajuću traktorsku kabinu, koji se prvi put upotreblјava za izvođenje polјoprivrednih radova u primarnoj bilјnoj i stočarskoj proizvodnji; a koji je proizveden u Republici Srbiji ili čiji model dobavlјač uvozi u rastavlјenom stanju i sklapa na svojim proizvodnim linijama u Republici Srbiji pre dana objavlјivanja javnog poziva za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Podsticaj mogu ostvariti lica koja su upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava i čija su gazdinstva u aktivnom statusu i to: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog polјoprivrednog gazdinstva; preduzetnik; privredno društvo; zemlјoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih polјoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.  Pored ovih opštih uslova neophodno je da podnosilac zahteva u Registru polјoprivrednih gazdinstava ima upisane površine zemlјišta pod proizvodnjom odgovarajućih vrsta bilјnih kultura, ili odgovarajući stočni fond.

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i na telefon Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 i 011/30-20-101svakog radnog dana od  7 i 30 do 15 i 30.

Tekst Javnog poziva  možete da preuzmete ovde

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu polјoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien