Site icon podunavlje.info

U prvom kolu 12. Smederevske lige u streljaštvu nastupilo 19 ekipa

SMEDEREVO, 2. januar 2020 – U prvom kolu 12. Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom nadmetalo se 13 muških i 6 ženskih ekipa, pojedinačno 43 seniora i 19 seniorki, saopšteno je danas. Dominirali su strelci iz Aranđelovca. Rezultat dana ostvarila je Tijana Usanović sa 188 krugova, a kod seniora sa dva kruga manje pobedom je startovao Aleksandar Matić. Ekipno trijumfe su zabeležili timovi Aranđelovca kod seniorki i Juteksa u konkurenciji seniora.

Tradicionalno takmičenje serijskom vazdušnom puškom u Smederevu, poslednjeg decembarskog vikenda, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, počelo je pobedama strelaca iz Aranđelovca. Tijana Usanović ubeležila je najbolji rezultat kola od 188 krugova, a njen klupski drug Aleksandar Matić, sa 2 kruga manje, bio je najbolji kod seniora i tako najavio oštru borbu za titulu prvaka lige koju je prethodnih 11 godina osvajao Novica Petrović. Petrović međutim, u svom 12. pohodu na titulu prvaka lige, sa 185 krugova, nikako nema nameru da odustane od svog cilja, 12. uzastopne titule šampiona Smederevske lige. Drugo mesto kod seniorki zauzela je Marija Aničić iz ekipe „New Press“ sa 177 krugova. Treća mesta pripala su Borivoju Provčinu iz ekipe „Kore Mig“ sa 184 kruga i Ireni Stanković iz ekipe „Naše žene“.

Osim masovnosti koja odlikuje ovu ligu, jer se u prvom kolu takmičilo 43 seniora i 19 seniorki, raspoređenih u 13 muških i 6 ženskih ekipa iz Smedereva, Aranđelovca, Smederevske Palanke, Požarevca i Glibovca, zanimljivost i neizvesnost daje i sastav samih timova. Neke ekipe su se pojačale, a neke podmladile svoj sastav. Kod seniora pobedio je tim „Juteks“, u kome nije bilo izmena u sastavu. Novica Petrović, Saša Ilić i Dejan Petrović imali su ukupno zajedno 539 krugova. Drugo mesto osvojila je ekipa „MB Pehari“, koja u ovoj sezoni nastupa pojačana jednim od najboljih smederevskih strelaca serijskom puškom, Draganom Florićem. Sa 533 kruga konkurišu za visok plasman u ligi. Pored Florića, ekipu „Pehara“ čine Boban Marinković i Dragan Gačpar. Proslavljena ekipa „Kore Mig“, koja kao i „Juteks“ ima 3 titule pobednika ovog takmičenja, a u kojoj pored standardnih članova Borivoja Provčina i Nikole Simića, u ovoj sezoni nastupa najmlađi takmičar u ligi, petnaestogodišnji Nikola Teomirović iz Grocke, sa 529 krugova zauzela je treće mesto.

Kod seniorki nije bilo većih iznenađenja, a ekipe koje pretenduju na vrh i dalje su u istom sastavu. Prvi trijumf je zabeležila ekipa SK „Aranđelovac“ (Tijana Usanović, Nevena Janković i Milica Čorlija) sa 507 krugova. Drugo mesto sa 418 krugova zauzela je ekipa SK „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (Milica Gavrilović, Milica Cvetković i Jelena Milosavljević). Krug manje imala je ekipa „ŽeneV“ (Ana Bojić, Ana Đorđević i Gordana Simić). Četvorustruke pobednice lige, ekipa „New Press“ nije bila kompletna u ovom kolu.

Drugo kolo Smederevske lige u streljaštvu biće održanoe krajem januara iduće godine. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu se i dalje prijavljivati za učešće, jer se za konačni plasman računa pet najboljih rezultata iz sedam kola. Sve informacije o tome kako učestvovati u Smederevskoj ligi u streljaštvu mogu se dobiti na fesjbuk stranici Streljačke družine „Smederevo“ i na samom strelištu.

Exit mobile version