Dobrodošli u godinu pacova

1. januar 2020 – Ova 2020 godina je godina pacova. Od 12 životinja kineskog horoskopa, posle svinje, sada nam je zapao pacov, koji u astrološkim tumačenjima ovog naroda označava društvenost, nove početke i mogućnosti i potencijalni veliki uspeh. No, nije važan samo znak životinje, već i element. Pošto je 2020. „metalna“ godina, ovo je praktično godina metalnog pacova, a metal je snažan i odlučan element koji inicira produktivnost, a ona vam može doneti uspeh, ali samo pod određenim uslovima. Da li ćete ove godine doživeti uspeh ili ne, zavisiće najviše od toga kakvi ste vi sami, da li ste odlučna osoba ili lutate u svojim verovanjima, vrednostima i idejama, navodi se u objašnjenju značenja ovog horoskopskog znaka.

Prethodne godine pacova bile  su 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996. i 2008. a za tada rođene bi, kažu kineski astrolozi, ova 2020. trebalo da bude godina promene. Kakve, na bolje ili na lošije – već će videti do njenog kraja. A taj kraj joj nije 31. decembra, kako bi čovek mogao da pomisli, nego 24. januara naredne godine. Srbi svoju novu godinu dočekuju 13, a Kinezi, eto, tek 25. januara.

Ima tu još koječega, bitan je i feng šui, pa postoje i boje koje su pogodne za svaku, pa i godinu pacova, čak i njima komplementarne koje takođe treba uzeti u obzir. Za naše poimanje horoskopa, koji stane u tri stavke, ono „ljubav, zdravlje i posao“, ovo je prilično komplikovano, tako da nećemo stavljati vaše strpljenje na probu ulaženjem u detalje.

Ono što je sigurno jeste da covpa, kako bi to današnji klinci kazali, glavna živuljka, ona koja dominira ovom godinom.

Dakle, dobrodošli u godinu pacova. Ili 欢迎 , kako bi to rekli naši kineski prijatelji. Internet je čudo, eto i mi znamo kineski.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!