Site icon podunavlje.info

U FK Smederevo promovisan novi šef struke – Ognjen Koroman

SMEDEREVO, 28. decembar 2019 – U prostorijama Fudbalskog kluba Smederevo danas je novinarima, navijačima, ljubiteljima fudbala i javnosti uopšte, predstavljen novi prvi čovek struke – Ognjen Koroman.

On će na klupi Smederevaca naslediti Nebojšu Vučićevića, s kojim se nedavno klub razišao.

– Rastali smo se u prijateljskim odnosima Vučićevićem, kome smo neizmerno zahvalni za sve što je uradio. Kako nismo uspeli da nastavimo saradnju, bili smo u potrazi za čovekom koji ima želju i volju, godine i energiju da ga zameni i podigne FK Smederevo na nivo koju mu pripada, uz obilje problema koje imamo. Nekako se iskristalisalo ime Ognjena Koromana, koji je na početku svoje trenerske karijere, ali ima sve što je potrebno klubu u ovom momentu – kazao je Zoran Lončar, predsednik FK Smederevo.

Lončar je objasnio i kako su se ambicije kluba u ovoj sezoni kretale, od puke želje za opstankom nakon lošeg starta, pa preko borbe za sam vrh table kada je usledila serije pobeda, do vraćanja na borbu za opstanak u rangu posle nesrećnog oduzimanja 10 bodova. Nada da će nepravda biti ispravljena, da će bodovi biti vraćeni, ne napušta klub, ali i u ovakvim okolnostima borba mora da bude nastavljena, a tu se očekuje znatan doprinos novog trenera.

– Mislili smo da će, s obzirom da stanuje u Beogradu, kao i neki raniji treneri putovati, ali ne;.želja mu je da živi u Smederevu, da oseti atmosferu – najavio je Lončar da će Koroman postati Smederevac i po tome.

Dobrodošlicu Koromanu je ispred Upravnog odbora kluba poželeo Ilija Trujić.

– Mi smo kao Upravni odbor hteli neko zvučno ime i dobili smo ga, ime koje će da privlači publiku, a nadam se i bodove – rekao je Trujić.

– Svestan sam da dolazim u veliki klub, sa velikom tradicijom, kroz koji su prodefilovali mnogi veliki igrači. Dolazim u klub koji ima armiju navijača i tim je moja obaveza veća da opravdam ukazano poverenje. Smederevo je sportski grad, koji je uvek znao da prepozna te vrednosti. Daću svu svoju energiju, znanje i htenje da ekipu podignem na viši nivo. Pred mene je postavljen zadatak – ostanak u Prvoj ligi. Mislim da i klub i njegovi navijači zaslužuju da gledaju Smederevo protiv naših najvećih klubova, Zvezde, Partizana, Vojvodine… Smederevu je mesto u samom vrhu srpskog fudbala, prvi korak je ostanak u Prvoj ligi, a nadam se da ćemo uspeti da klub vratimo u Super ligu, gde mu je i mesto, po svim parametrima, jer grad, klub i navijači to zaslužuju – naveo je ambicije, kluba i Svoje, Ognjen Koroman.

Novi prvi čovek na klupi Smedereva je rekao i da je svestan da je na početku trenerske karijere, ali i da ima iskustvo, stečeno i tokom igračke karijere kada je sarađivao sa mnogim značajnim trenerskim imenima. Uporedo sa uspešnom klupskom karijerom, tokom petnaestogodišnjeg staža u reprezentaciji i odigranih 50 utakmica u dresu sa državnim grbom bio je u prilici da ga sa klupe vode mnogi ljudi od ugleda u svetu trenera i od svakog je, kako kaže, ponešto naučio. To će, nada se, uspeti da prenese na igrače koje on bude trenirao.

Koroman je izneo i zanimljiv podatak, nešto što ga takođe povezuje sa Smederevom. Naime, on je rodom sa Pala, a Pale i Smederevo su gradovi pobratimi.

– Tim više je moja ljudska i moralna obaveza da budem na visini ovog zadatka koji mi predstoji.

Pred Koromanom je sada da obavi razgovor sa postojećim igračkim kadrom, ali i da, u saradnji sa Upravom kluba, obavi kontakte sa potencijalnim pojačanjima. Sledi i dogovor oko priprema, za koje još nije određeno ni gde će biti ni kada će početi. Optimalno vreme da se ekipa pripremi, kaže Koroman, jeste šest nedelja i u skladu s tim će biti i preciziran datum njihovog početka.

– Što se tiče priprema, bez obzira što sam ja kao igra bio i pomalo nedisciplinovan, nisam baš slušao trenere kako treba, kod mene toga kao trenera  nema, niti će biti. Insistiram na redu i radu. Moje pripreme ko prođe može da igra fudbal još 15-20 godina. Igraći mogu da očekuju rad i disciplinu, kako bi bili spremni za borbu za svaku loptu, ma za svaki aut. Ko to ne bude ispunjavao neće mu biti mesta u timu – najavio je Koroman i igračima šta da očekuju.

Exit mobile version