Skupština usvojila budžet, zagađenje vazduha ne može na dnevni red

SMEDEREVO, 27. decembar 2019 – Skupština Smedereva usvojila je danas projektovani budžet grada Smedereva za 2020. godinu, u okviru seta pitanja iz oblasti finansija, u ukupnom iznosu od četiri milijarde 729 miliona 12 hiljada 288 dinara.

Budžet za narednu godinu, primera radi, biće uvećan za sport sa ovogodišnjih 110 miliona na 180 miliona dinara, a za sufinansiranje medijskih projekata, sa 20 na 25 miliona dinara.

Današnje zasedanje, koje je trajalo tri sata i 45 minuta, obilovalo je kritikama, pre svega unutar vladajuće većine, dok je opozicija, pored ostalog, insistirala na zakazivanju vanredne sednice lokalnog parlamenta koja bi bila posvećena aerozagađenju. Nije usvojen predlog da se dnevni red proširi informacijom o stepenu zagađenja vazduha u Smederevu, sa obrazloženjem da je podnet kasno, 23. ujutro, a rok je bio 22. decembar do 24 časa. Uzgred, 22. decembar je bio nedelja, a predlog nije bio ni u skladu s članom 88 skupštinskog poslovnika, objasnio je predsednik Skupštine, kojim je predviđeno  da se raspravlja samo „o aktima koji imaju obrazloženje, pravni osnov i razlog za donošenje akta“.

Predstavnik Demokratske stranke, koja inače bojkotuje skupštinska zasedanja, pojavio se u jednom trenutku na sednici sa maskom na licu, aludirajući na visoki stepen zagađenja vazduha i predsedniku Skupštine grada Smedereva poklonio monografiju stranke, podsećajući ga na njegovu političku prošlost.

Što se tiče dnevnog reda, Skupština grada Smedereva, pored ostalog, usvojila je i Kadrovski plan Gradske uprave za 2020, koji predviđa uvećanje broja zaposlenih sa 239 na 287 zaposlenih, u Kabinetu gradonačelnika sa dva na devet zaposlenih na određeno vreme.

Kao dopuna dnevnog reda, data je saglasnost na programe poslovanja javnih preduzeća u Smederevu za 2020. godinu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!