Site icon podunavlje.info

Lepršavi i veseli „Leptirići“ u „Novogodišnjem komšijanju“

SMEDEREVO, 25. decembar 2019 – Predškolska ustanova „Naša radost“, deca i vaspitači iz objekta „Leptirić“ na Leštaru, u saradnji sa Savetom Mesne zajednice Zlatno brdo, organizovali su ove srede tradicionalni program „Novogodišnje komšijanje“, pod sloganom „Za komšije i godinu novu bojim sliku ovu“.

Roditeljima, koji su sa decom došli u velikom broju, zahvalili su se domaćini – Radica Radosavljević, rukovodilac objekta „Leptirić“ i Neda Mirić, predsednica Saveta MZ Zlatno brdo, uz najlepše želje povodom predstojećih praznika, poželevši im i da uživaju u ovom programu zajedno s decom.

Na ovoj zanimljivoj predprazničnoj manifestaciji učestvuju sva deca iz objekta, od jaslenih do predškolskih grupa, roditelji i vaspitači.

„Pripremili smo priču kroz koju vodimo decu, uz Deda Mraza, irvase i dobru vilu. Tokom programa plešemo sa roditeljima uz odgovarajuću muziku, a pripremili smo, takođe, i izložbu dečjih radova. Napravila su ih deca uz pomoć svojih vaspitača specijalno za novogodišnje praznike. Izložba je prodajnog karaktera, ali radove ne prodajemo za novac, već za slikovnicu, bojice, flomastere ili bojanku, praktićno za pribor koji će deci koristiti u daljem radu“, rekla je Radica Radosavljević.

Sam naziv manifestacije je simboličan, objašnjava rukovodilac objekta „Leptirić“, zamisao je da uoči Nove godine zajedno sa roditeljima i ljudima iz Mesne zajednice, na čijoj teritoriji je vrtić, podele radost i provedu vreme u druženju, kao prave, dobre komšije. 

U MZ Leštar sve se šarenilo od dečijih kostima, od supermena do malih princeza, a deca su sa najvećom pažnjom učestvovala u zajedničkom programu sa roditeljima i vaspitačima, plešući i pevajući uz poznate songove.

Za ovo tradicionalno druženje pred novogodišnje i božićne praznike, koje se organizuje treću godinu zaredom, zaslugu ima i Neda Mirić, predsednica MZ Zlatno brdo.

„Naša je bila originalna ideja da za ulaz, umesto karata, svako donese nešto što je potrebno deci za rad i program je zamišljen kao izložbena priredba, gde će deca izlagati svoje radove a zauzvrat dobiti pribor neophodan za rad u vrtićima. U MZ Zlatno brdo trudimo se da svake godine imamo što više događaja sa decom i za decu kao što je ’Novogodišnje komšijanje’ ili drugim povodom, za Uskrs, ili povodom početka školske godine.  Takođe, organizujemo i tribine i nastojimo da najviše radimo sa decom“, rekla je Neda Mirić.

„Ovi mladi ljudi uče se osnovnim životnim vrednostima, da vole i budu voljeni, da imaju svoja pravi, ali i svoje obaveze, da budu tolerantni i druželjubivi, da poštuju druge, ali i da drugi poštuju njih, da grade osećaj pripadnosti. Tome ovakva jedna priredba služi“, objašnjava Radica Radosavljević.

Exit mobile version