Site icon podunavlje.info

Sklopljen ugovor za radove na završetku obnove odmarališta na Rtnju

SMEDEREVO, 24. decembar 2019 – Grad Smederevo je danas zaključio ugovor o građevinskim radovima na završetku objekta Dečjeg odmarališta na Rtnju sa Preduzećem za inženjering, trgovinu i građevinarstvo ITG iz Smedereva, koje se jedino javilo na oglas javne nabavke sa ovom namenom. Vrednost posla je 16.270.000 dinara bez PDV-a, a ITG je ugovorom obavezan da radove izvede u roku od 60 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja u posao, a prema priloženom dinamičkom planu, koji je sastavni deo ugovora.

Odmaralište je, podsetimo, izgrađeno 1947. godine, a prestalo je da radi pre više od dve i po decenije. Rekonstrukcija je počela 2011, da bi naredne godine, tako je tada rečeno, bilo privedeno nameni i primilo školsku decu  na odmor u prirodi. To se, međutim, nije desilo, uprkos mnogo uloženog novca, odmaralište nije još uvek ni blizu stepena u kome bi moglo da posluži nameni.

Ove godine  je za okončanje rekonstrukcije odmarališta na Rtnju država najavila izdvajanje od 20,9 miliona dinara. Ovaj novac je, kako je saopšteno letos na sednici smederevske Gradske skupštine, odobren na konkursu koji je raspisao kabinet ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografiju i populacionu politiku. Grad se obavezao da će, sa svoje strane, izdvojiti još 3,6 miliona dinara kako bi adaptacija najzad bila završena.

Exit mobile version