Site icon podunavlje.info

Apel Policijske uprave u vezi sa kupovinom i upotrebom pirotehnike

SMEDEREVO, 24. decembar 2019 – Policijska uprava u Smederevu objavila je danas apel građanima da tokom predstojećih praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predviđena, kao što su pijace i ulične tezge. Podsećaju i da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplјa veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim licima.

Izvođenje vatrometa, napominje se u saopštenju, mogu da rade samo za to ovlašćena pravna lica, i to na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nepravilna upotreba pirotehnike, upozoravaju iz Policijske uprave, može da dovede do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlјe, ali i da izazove požare i eksplozije, da ne govorimo o uznemiravanju građana i narušavanju javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Policijske uprave u Smederevu, navodi se u saopštenju, aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava, a fizička i pravna lica koja ih neovlašćeno prodaju biće sankcionisana, a pirotehnička sredstva će im biti oduzeta.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version