Obeležen završetak uspešne sezone Planinarsko sportskog kluba „Čelik“

SMEDEREVO, 22. decembar 2019 – Planinarsko sportski klub „Čelik“ Smederevo obeležio je večeras kraj uspešne sezone u kojoj je potvrdio titulu državnog prvaka u Planinarskoj orijentaciji i osvojio treće mesto u orijentiringu.

Ovaj rezultat je delo 38 učesnika – sportista kluba. Oni su kroz titulu, na 78 učešća, osvojili ukupno 61 medalju od kojih je 35 zlatnih, 17 srebrnih i 9 bronzanih. Ekipe „Čelika“ su u svojim kategorijama osvojile pet prvih mesta (pionirke, pioniri, seniori, veteranke i vaterani), jedno drugo mesto (juniorke) i jedno treće (seniorke). Ovim je stavljena tačka na jednu uspešnu sezonu, sezonu koja obavezuje, pre svega,  prema mladim naraštajima.

Ovom prilikom valja istaći i osvojeno prvo mesto na Balkanu, koje je izborilo 19 reprezentativaca Srbije, među kojima je bilo  8 smederevskih takmičara. Osim doprinosu pobedi Srbije, smederevski takmičari su na ovom takmičenju osvojili po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.

Pored seniorskih i ekipa veterana, koji su ove godine osvojili na desetine odličja, u prvom planu su pioniri, koji su posle osnovnih obuka i kampova zabeležili dobre rezultate. Ekipe pionira u godini na izmaku osvojile su 22 medalje u ligi Srbije, od kojih je 9 zlatnih 9 srebrnih i 4 bronzane.  Pionirke su od toga donele 4 zlatne, 4 srebrne i dve bronzane, a pioniri su učestvovali sa 12 medalja, 5 zlatnih, 5 srebrnih i dve bronzane.

Zato ovom prilikom izdvajamo one najmlađe članova PSK „Čelik“:

Sofija Nikolić, Milica Vasiljević, Mina Vučković, Marta Trajković, Anja Manojlović, Elena Rakić,  Senka Ranković, Nemalja Vasiljević, Lazar Milutinović, Mihajlo Minić, Ilija Milutinović, Vuk Gilanović, Sava Veličković, Nikola Tasić, Konstantin Jocović, Marta Trajković, Anka Ranković, Milica Vasiljević…

Klupskoj svečanosti prisustvovali su i članovi Gradskog veća grada Smedereva, Jasmina Vojinović i Saša Branežac.

Podunavlje.info se pridružuje čestitkama na ovogodišnjim rezultatima i ovom prilikom posebno pohvaljuje Branka Grujića koji je beležio sve nastupe „Čelikovaca“ i sve informacije na vreme prosleđivao našoj redakciji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!