Košarkaši Smedereva ubedljivom stotkom do pobede u Paraćinu

PARAĆIN/SMEDEREVO, 22. decembar 2019 – Smederevski košarkaši slavili su u Paraćinu protiv domaće ekipe koja nosi ime tog grada rezultatom 112:88. Smederevci su bili uspešniji i u svim četvrtinama: 25:20, 30:28, 32:20 i 25:20.

Od početka susreta učenici trenera Ivana Mijatovića su imali prednost, koju su do kraja susreta činili sve ubedljivijom. Treba reći da je domaćin nastupio u najjačem sastavu, ali to mu nije bilo od pomoći pred raspoloženim strelcima Smedereva, koji su naročito bili uspešni van linije 6,75 metara. I domaći su bili precizni, upisali su 14, ali su Smederevci pogodili čak 17 trojki. Filip Stojanović je zabeležio 31 poen, uz 7 trojki, a kapiten Stefan Torbica 24, uz 5 trojki.

Bila je to utakmica 12 kola Druge regionalne lige grupa Zapad 2. Iznenađenje kola je poraz vodeće Sloge iz Batočine u Aranđelovcu od Šumadije rezultatom 81:80. Zbog toga su se Smederevci vodećoj Slozi približili na samo bod zaostatka.

Sledi pauza, a prvenstvo se nastavlja 18 januara, kada će u Dvorani Smederevo domaćin ugostiti upravo lidera Slogu, što će praktično biti derbi ovog dela prvenstva.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!