Počela druga sezona nadmetanja za „Pozorišnu značku“

SMEDEREVO, 18. decembar 2019 – I ove školske godine osnovci smederevskih gradskih škola imaju priliku da učestvuju u programu „Pozorišna značka“, u okviru koga đaci od prvog do osmog razreda gledaju pozorišne predstave i pripremaju tokom godine pozorišne dnevnike u kojima beleže svoje utiske. Škole i njihovi đaci će pogledati tokom dva polugodišta najmanje četiri predstave i time konkurišu za pozorišne značke i nagrade za najbolje dnevnike i najangažovanije škole.

Druga sezona Pozorišne značke donosi svojoj mladoj publici nove predstave sa repertoara smederevskog pozorišta PATOS, ali i gostujuće na sceni Centra za kulturu Smederevo. Do sada su deca imala prilike da pogledaju predstavu „Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu“ Kruševačkog pozorišta, a sledeća koja čeka na đački utisak je bajka „Lepotica i zver“ pozorišta PATOS, koja će biti igrana 23. decembra na velikoj sceni CZKS.

Svečana dodela pod nazivom „Pozorišna značka Branislav Nušić“ biće održana u okviru festivala Nušićevi dani. Najuspešnije đake očekuju nagrade poput pozorišne ekskurzije, dramske edukacije, kompleta knjiga i drude, a najuspešnije škole mogu da osvoje scensku opremu i nagradnu predstavu.

Pozorišna značka je program razvoja mlade pozorišne publike, koji organizuje pozorište PATOS uz partnersku podršku Centra za kulturu Smederevo i Narodne biblioteke Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!