Kovin: Lokalna vlast i zvanično „pada“ u petak

Izvor: kovinac.rs, 16. decembar 2019 – U petak 20. decembra s početkom u 9 sati u sali za sednice zgrade opštine, zakazana je dvadeset i četvrta sednica aktuelnog saziva Skupštine opštine Kovin na kojoj bi odbornička većina trebalo da usvoji ostavku predsednice opštine Sanje Petrović koju je ova podnela krajem novembra.
Zajedno s njom „odlaze“ njen zamenik Zoran Nikolić Zita i devetoro članova Opštinskog veća: Bojana Mitrović TasićDragan ŠljivovačkiDragoslav BubanjaĐura CrepajskiMilenko GrujičićNina KozicaRobert TotSuzana Rakitovan i Nebojša Bufan.
Ipak, pomenuti funkcioneri „ostaju na dužnosti i vrše tekuće poslove do izbora novog predsednika opštine Kovin, zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća. Dan prestanka vršenja dužnostim tekućih poslova utvrdiće se posebnim aktom„, kaže se pri kraju ovog rešenja o prestanku funkcija.
Na istoj sednici trebalo bi da bude usvojen i budžet za narednu godinu u visini od 1.263.540.465 dinara.
Pred odbornicima SO Kovin naći će se nekoliko tačaka o poslovanju i planovima dva javna preduzeća (Kovinski komunalac i Kovin gas), izmene komunalnih, administrativnih i boravišnih taksi, kao i program rada Turističke organizacije za narednu godinu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!