Uhapšen dvojac osumnjičen za desetak teških krađa

SMEDEREVO, 13. decembar 2019 – Policija je uhapsila N. S. (26) i L. M. (23) iz Smedereva, za koje se sumnja da su izvršili više od 10 teških krađa od početka godine, provalijujući u više kuća, vikendica, pomoćnih objekata i jednu industrijsku halu. Krali su sve od zlatnog nakita preko klima, motornih testera, trimera, akumulatora, raznog električnog alata i aparata za varenje, generatora, do pištolјa, revolvera, pa i 30 metaka različitih kalibara.

Oni se sumnjiče i da su u novembru ukrali automobil kojim su izazvali saobraćajnu nezgodu i ostavili ga na mestu događaja.

Ukupna materijalna šteta procenjuje se na više od dva miliona dinara.

Policija je prilikom pretresa kuće L. M. pronašla više ukradenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima. U njegovoj kući zatečen je i N. S. za kojim je bila raspisana poternica i koji je pokušao da pobegne, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a protiv L. M. i krivična prijava za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!