Site icon podunavlje.info

Sednica Gradske skupštine ponovo prekinuta, nova u ponedeljak

SMEDEREVO, 13. decembar 2019 – Danas je nastavljena sednica Skupštine grada Smedereva, koja je odložena pre deset dana, i posle pedesetak minuta – prekinuta.

Inicijativa 42 odbornika (vladajuće stranke) nije prihvaćena od strane predsednika Skupštine, pa je posle žučnih diskusija predstavnika pozicije i “saboraca”, a sve “u interesu građana”, sednica koja je počela 2. decembra, ponovo prekinuta.

I taman kada je tekst o tome objavljen na našem portalu, stiglo je obaveštenje o zakazivanju nove sednice. Neće to, dakle, biti nastavak ove, 23. po redu, nego nova sednica sa rednim brojem 24. Dnevni red je dopunjen dvema prvim tačkama; razrešenje predsednika Skupštine i izbor predsednika Skupštine. Za novu predsednicu lokalnog parlamenta predložena je Vesna Kiš Kostić.

Inače, na današnjoj sednici, nezavršenoj,  posle izlaganja zagovornika i oponenata nove inicijative da se u dnevni red uvrsti pitanje razrešenja aktuelnog predsednika Skupštine, nije bilo saglasnosti i o ostalim dopunama, pa i samom dnevnom redu sednice, pa tako nastavka nije bio moguć, mada je na dnevnom redu je bio obiman materijal. Pored ostalih tačaka, trebalo je da bude razmatran predlog drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta. Tim predlogom su uvećana sredstva, u odnosu na prethodni budžet, za oko 415 miliona dinara.

Kamen spoticanja, i prošli put i danas, bio je predlog za smenu aktuelnog predsednika Skupštine grada Smedereva, Bogoljuba Spasojevića. On je u unutarstranačkom “ratu” naprednjaka, koji traje već izvesno vreme, jedan od poslednjih sa liste “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” na strani aktuelne gradonačelnice. A ona je, baš kao i ostali diskutanti, bez odobrenja predsednika Skupštine, izašla za govornicu da objasni da nije jedini razlog za traženje Spasojevićeve smene samo to, već i njegov amandman na predlog budžeta. Naime, Spasojević je tim amandmanom, tako je objasnila, tražio da se sredstva dobijena od prodaje hale PKC-u usmere na vraćanje kredita uzetog za tu namenu, a ne da odu u budžet.

Kako bilo, na kraju sednice – nije bilo.

Podsećamo, sednica je u ponedeljak, 2. decembra, počela na vreme, da bi bila prekinuta već kod utvrđivanja dopuna dnevnog reda. Pošto i nakon pauze nije bilo kvoruma, odložena je za ovaj petak, 13. decembar. Sada je novi datum za održavanje, kako se iz poziva vidi – nove sednice, ponedeljak 16. decembar.

Exit mobile version