Site icon podunavlje.info

Jasmina Milovanović osvojila Trofej Beograda

BEOGRAD, 8. decembar 2019 – Strelci iz Srbije su nastavili niz uspeha na 44. Internacionalnom prvenstvu Beograda. Drugog dana turnira, u subotu je održano pojedinačno takmičenje u okviru „Trofeja Beograda“. Srpski takmičari su se okitili sa deset medalja, sve tri boje, a u apsolutnoj kategoriji stigli do dva zlata. Osvojili su ih doskorašnja članica Streljačke družine Smederevo Jasmina Milovanović i Damir Mikec, oboje pištoljem. Još troje srpskih takmičara su „pogodili“ odličja u seniorskoj konkurenciji; Dimitrije Grgić je osvojio srebro pištoljem, a bronzanim odličjima okitili su se Bobana Momčilović Veličković pištoljem i Milenko Sebić puškom.

U juniorskoj konkurenciji srpski mladi strelci su osvojili dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Jasmina Milovanović (ex Smederevo, sada Akademac) dominirala je u finalu pištoljem za dame, trijumfovala sa odlična 243,4 kruga, skoro pet više od drugoplasirane Bugarke Antonaete Boneve. Drame u završnici borbe za medalje nije bilo. Bobana Momčilović Veličković je većim delom takmičenja bila na trećem mestu i do kraja zadržala bronzanu poziciju.

Posle osvojenog zlata Jasmina Milovanović je sijala od sreće:

– Ovo mi je bilo najbolje finale u karijeri. Sjajno sam se osećala i uživala u takmičenju, a kao nagrada stiglo je prvo mesto.

Iako je bilo najavljena, svetska šampionka vazdušnim pištoljem Ana Korakaki (Grčka), svojevremeno takođe članica Streljačke družine Smederevo, u subotu nije izašla na vatrenu liniju, jer je imala problem sa pištoljem, ali kvar je otklonjen i startovaće danas.

Najviše radosti domaćoj publici danas su doneli strelci pištoljem. Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) koji su skoro tokom celog finala bili na prva dva mesta. Mikec je vodio, Grgić ga je pratio. U završnici, pred poslednju seriju Grgić je smanjio zaostatak na pola kruga i uneo neizvesnost, ali Mikec je sačuvao čelnu poziciju i trijumfovao sa 244,9 krugova. Bronza je pripala Bugarinu Samuilu Donkovu. Evropski prvak Pavlo Korostilov (Ukrajina) je ostao bez medalje na četvrtom mestu.

U finalu muškog takmičenja puškom Srbiju su predstavljali Milenko Sebić (Akademac) i Lazar Kovačević (Jagodina 92). Posle vrlo izjednačene borbe za odličja, u kojoj je bilo dosta preokreta, Sebić se okitio bronzanom medaljom, tik ispred četvrtoplasiranog Kovačevića. Zlato je osvojio Mađar Peter Vaš, a drugi je bio Ukrajinac Sergej Kuliš.

U juniorskoj konkurenciji dominirali su srpski takmičari, osvajanjem sve tri medalje. Pobedio je Đorđe Savić („Oko sokolovo“), ispred Alekse Mitrovića (Novi Beograd-Ušće) i Marja Ivanovića („Čika Mata“).

Internacionalno prvenstvo Beograda se završava danas, “Velikom nagradom Beograda”, u kojoj će osvajači prva tri mesta u svakoj discipline dobiti statue Beogradski pobednik i novčane nagrade.

Foto: Streljački savez Srbije

Exit mobile version