Site icon podunavlje.info

Sednica Skupštine grada Smedereva odložena za 13. decembar

SMEDEREVO, 2. decembar 2019 – Sednica Skupštine grada Smedereva, zakazana za danas, počela je, ali je prekinuta već kod utvrđivanja dopuna dnevnog reda. Pošto i nakon pauze nije bilo kvoruma, odložena je za petak, 13. decembar. Kamen spoticanja bio je predlog za smenu aktuelnog predsednika Skupštine grada Smedereva Bogoljuba Spasojevića.

Odbornik Srpske napredne stranke Bojan Teofilović dostavio je predlog za razrešenje aktuelnog predsednika, a takav predlog potpisalo je I 26 odbornika. Prilikom izjašnjavanja povodom Teofilovićevog predloga, da se uvrsti u dnevni red, da se razrešenje stavi na dnevni red sednice, glasalo je 26 odbornika od 52 prisutna, tako da nije usvojen.

Ubrzo je sednicu napustio deo odbornika vladajuće stranke, pa je zbog nedostatka kvoruma Spasojević proglasio pauzu u trajanju od 15 minuta, ali i nakon toga nije bilo dovoljno odbornika za nastavak sednice.  Posle pauze, naime, kada su prebrojani prisutni, u sali je bilo ukupno 18 odbornika, utvrđeno je da ne postoji kvorum, da bi potom Spasojević, pozivajući se  na član 53. Poslovnika Skupštine grada, odložio sednicu.

“Ako se utvrdi da ni tada (posle pauze) ne postoji kvorum, lice koje predsedava odlaže sednicu. Nastavak sednice je 13. decembra, o čemu će odbornici biti obavešteni “, zaključio je Spasojević.

Nastavak, ne samo sednice, očigledno, sledi…

Foto: podunavlje.info

Exit mobile version