Sedmerci presudili kome će pripasti derbi

SMEDEREVO1. decembar 2019 – Rukometašice Mladog radnika su u derbi meču 10. kola prvenstva Super B lige dočekale večeras ekipu Bor RTB. Gošće su na kraju slavile sa 30:27 (15:13), prvenstveno zahvaljujući iskorišćenim sedmercima, baš kao i onim koje su Radinčanke promašile.

Prvo poluvreme proteklo je u rezultatskoj klackalici, da bi u poslednjem minutu pred pauzu gošće iskoristile brojčanu prednost. Najpre je Nina Milovanović iskoristila kontru, a onda je sa svoje polovine Tamara Simonović pogodila nebranjenu mrežu, jer su Radinčanke u tom trenutku igrale bez golmana.

Nastavak je protekao u znaku Boranki, koje su u 52. minutu imale najveću prednost  – 29:23, da bi potom Radinčanke uspele da je smanje na tri gola razlike, ali su onda prokockale tri šanse da se sasvim primaknu ili izjednače. Najpre su pogodile stativu, da bi nakon toga promašile sedmerac i na kraju su izgubile čistu loptu.

Ovde treba istaći da domaće rukometašice nisu iskoristile čak četiri sedmerca, za razliku od rivalki, koje su od sedam promašile samo jedan.

U poraženom timu bolji utisak su ostavile sestre Ninić; Nina je postigla 8, a Mila 5 golova.

Tekst i foto:R:G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!