Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin, podnela ostavku

KOVIN, 30. novembar, kovinac.rs – Ono što je juče bila nezvanična vest, danas je potvrđeno – predsednica opštine Sanja Petrović podnela je ostavku na tu funkciju.
Ona je to učinila juče na pisarnici Opštinske uprave.
Iako se predsednica još uvek nije (a pitanje i da li će uopšte) obratila zvaničnim saopštenjem, evidentno je da je ostavka deo sinhronizovane akcije naprednjaka za pripremu lokalnih izbora na proleće.
Naime, Opština Kovin je, uz još desetak, van redovnog izbornog ciklusa. Računica naprednjaka kaže da će na lokalu bolje proći ako „istrče“ zajedno sa parlamentarnim izborima koji se očekuju na proleće. Usput, i dobar deo opozicije najavljuje bojkot tih izbora.
U prilog ovakvoj tvrdnji ide i vest da je i predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac podneo ostavku tokom današnjeg dana (i Vrbas je jedna od opština van onog redovnog izbornog kalendara), a očekuje se da će i predsednici još nekoliko opština učiniti isto.
Što se tiče daljeg vršenja vlasti, tačnije hoće li opština dobiti Privremeni organ kao onaj 2009, u Opštinskoj upravi rekli su nam da će sve biti jasnije nakon sednice Skupštine opštine koja se očekuje krajem decembra, a na kojoj bi trebalo da bude usvojen budžet za narednu, očito izbornu godinu.

Foto: kovinac.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!