Smederevska Gradska skupština narednog ponedeljka

SMEDEREVO, 29. novembar 2019 – Odbornici smederevske Gradske skupštine okupiće se ponovo u ponedeljak, na 23. sednici u ovom sazivu. Pred njima će biti, malo je reći, obiman dnevni red (vidi sliku) od 24 tačke, sa pride 48 podtačaka! Ovo nije neočekivano s obzirom da se Skupština sastaje, sada već po pravilu, isključivo pred istek zakonskog roka od 90 dana, koliko je predviđeno da najviše sme da bude između dve sednice.

Ovako obiman dnevni red zahteva i mnogo materijala, ali se on, srećom, novinarima više ne dostavlja u papirnoj već u elektronskoj formi. Da nije tako, nije nemoguće da bi bio ugrožen rekord od pre par godina kada je materijal težio 5,6 kilograma. Ni ovako, u elektronskoj formi, nije zanemarljive veličine; „rarovan“ je „težak“ 1,6 giga bajta!

Od bitnijih tačaka, da ne ostane nespomenuto, odbornici će odlučivati o predlozima izmena i dopuna Poslovnika Skupštine Grada Smedereva, budžeta grada Smedereva za 2019. godinu, o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada… Da li će biti i dopuna dnevnog reda, neke su, nezvanično, što bi se reklo „u kuloarima“, najavljene – ostaje da se vidi.

Foto: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!