Saša Stojanović, učenica Gimnazije u Smederevu, pobednik 11. Stihovizije

SMEDEREVO, 27. novembar 2019 – Finalno takmičenje u recitovanju na stranim jezicima za učenike srednjih škola, pod nazivom Stihovizija, održano je ovog utorka uveče u Narodnoj biblioteci Smederevo.

Za Stihoviziju je ove godine bilo prijavljeno 105 učenika iz 16 srednjih škola iz Smedereva, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kovina, Aranđelovca, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Grocke i Pančeva.

Takmičari su recitovali na 12 stranih jezika: engleskom, nemačkom, ruskom, francuskom, italijanskom, španskom, norveškom, latinskom, hebrejskom, korejskom i srpskom. Na srpskom jeziku recitovali su učenici iz Turske i Rusije koji ovu školsku godinu pohađaju na razmeni u Gimnaziji Smederevo.

Pobednica ovogodišnje 11. Stihovizije  Saša Stojanović, učenik Gimnazije u Smederevu, recitovala je na engleskom jeziku. Drugo mesto osvojila je Sofija Pavlović, učenica Gimnazije u Velikoj Plani, govorila je stihove na španskom, a treće mesto po oceni stručnog žirija pripalo je Nemanji Radovanoviću, učeniku Gimnazije u Mladenovcu, recitovao na ruskom jeziku. On je osvojio i najviše glasova publike.

Kao prateći program 11. Stihovizije, organizovan je nagradni foto konkurs pod nazivom “Poezija u fokusu”. Prvo mesto je osvojila Katarina Živanović, učenica Gimnazije u Smederevu, drugi je Pavle Milenković, učenik Gimnazije u Velikoj Plani, dok treće mesto dele Jovana Zdjelar, učenica Gimnazije u Smederevu i Marija Panov, učenica Gimnazije u Velikoj Plani.

Foto: B. Živanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!