Klavirski koncert Kristijana Vučkovića

SMEDEREVO, 28. novembar 2019 – U Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo danas u 19 sati biće održan klavirski koncert Kristijana Vučkovića.  Na koncertu će biti izvedena dela Roberta Šumana „Karneval op. 9“ i Sonata u ha-molu Franca Lista.

Ulaz na program je slobodan.

Kristijan Vučković je završio  srednju muzičku školu u Nišu, u klasi profesora Borivoja Mladenovića. Klavir je počeo da svira sa 9 godina i za vrlo kratko vreme je osvojio veliki broj nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Dobitnik je prve nagrade na takmičenju mladih pijanista u Nišu (2014.) i prve nagrade na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” (2015.) Sa Niškom Simfonijskim orkestrom izveo je prvi Šopenov koncert u e-molu. Učesnik je prestižnog međunarodnog festivala u Beču, na kome je učestvovao na master- klasovima prestižnih evropskih pedagoga i pijanista; Patrika Lenera, Žana  Milera, Roberta Lehrbaumera, Suzan Speman i drugih, gde je dobio više priznanja.

Nagrade –  2016. godine u Beogradu osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, 2016. godine u Nišu , prvo mesto na međunarodnom takmičenju mladih pijanista sa osvojenih 100 poena, tako da je proglašen za laureata celog takmičenja. U Beogradu 2017. godine, osvojio je prvo mesto sa osvojenih 100 maksimalnih poena, na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“. Dobio je specijalnu nagradu 2017. godine za najbolje izvođenje Šopenovih dela na međunarodnom takmičenju u Ćustendilu (Bugarska).

 Za celokupan rad i zalaganje, školske 2017/2018. godine, uručeno mu je priznanje Srpske akademije nauka i umetnosti.

Trenutno je student druge godine osnovnih akademskih studija na FMU u Nišu, u klasi prof. Andrije Mamutovića.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!