Site icon podunavlje.info

Čas poetike Danila Kiša: šta nam znači veliki pisac

VELIKA PLANA, 26. novembar 2019 – Sekcija za književnost i jezik „Svet reči“ i Gimnazija u Velikoj Plani, u saradnji sa Bibliotekom „Radoje Domanović“ i Društvom za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug, obeležavaju značajnu godišnjicu srpske književnosti – 30 godina od smrti Danila Kiša.

Tim povodom gost Velike Plane biće prof. dr Aleksandar Jerkov, književni kritičar, antologičar, teoretičar i istoričar književnosti, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i direktor Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ koji će održati predavanje Čas poetike Danila Kiša: šta nam znači veliki pisac.

Ovim programom Sekcija za književnost i jezik „Svet reči“ obeležiće 14 godina svog rada, a Gimnazija u Velikoj Plani najaviće 70 godina postojanja.

Program će biti održan u petak, 29. novembra u Biblioteci „Radoje Domanović“, sa početkom u 18 časova. Organizatori pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učenike i druge ljubitelje književne umetnosti i stvaralaštva Danila Kiša da prisustvuju ovom programu.   

   

Exit mobile version