Izvadio automat i rekao: “Sada ćete da vidite da li ćete da se smejete“

VELIKA PLANA, 22. novembar 2019 – Čas, šesti po redu ovog petka, u jednom odeljenju trećeg razreda Srednje ekonomsko-ugostitelјske školu „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani, u samo nekoliko trenutaka, pretvorio se u pravi horor. G. T. (46) iz Donje Livadice (46) ušetao je u razred i iz torbe izvadio automatsku pušku…Hrabrošću i prisebnošću profesora fizičkog Slavoljuba Stojadinovića, sve je ipak imalo, kako je moglo da se završi, srećan kraj; niko nije povređen.

Ušao je G.T.u školu, potom i u razred, a deca su se, navodno, smejala neočekivanom gostu, koji je nešto mrmljao i šetao po učionici. Čak su, tako kažu, neki povadili i mobilne telefone i počeli da snimaju neočekivanu scenu, ne sumnjajući u šta će se sve pretvoriti.

– Sada ćete da vidite da li ćete da se smejete – navodno je kazao čovek i iz torbe koju je imao sa sobom izvadio kalašnjikov.

Deca su u panici počela da vrište, da beže, jedna učenica, najprisebnija među njima, mobilnim je pozvala razrednog, Slavoljuba Stojadinovića. On je uleteo u učionicu, počeo da se otima sa, očigledno, psihički labilnim čovekom. U tom rvanju, automat je opalio, dva metka su, opet sreća, završila u plafonu učionice. Stojadinović je savladao opasnog uljeza, u to je stigla i policija, koja je u međuvremenu pozvana.

– U ovom ružnom događaju, na svu sreću, niko nije povređen, ni od nastavnika ni od profesora. Obavestila sam Ministarstvo prosvete, na stalnoj smo vezi. Deca su na bezbednom, sigurno istraumirana. Imamo tim za krizne intervencije i razgovaraćemo o tome, pomoći ćemo im koliko god možemo – kaže Aleksandra Ilić, direktorka škole.

Škola nema plaćeno obezbeđenje, niti kamere, školskog policajca u tom momnetu nije bilo tu, objašnjava direktorka kako je moglo da se desi da neko sa ulice ušeta sa torbom punom oružja. Jer, osim automatske puške, koju je izvadio, nezvanično saznajemo, G.T. je u torbi imao još jedan pištolj rudraski eksploziv, TNT, ručnu bombu i municiju.

Kontradiverziona jedinica MUP-a je nakon nemilog događaja pretresla njegov auto, koji je ostao parkiran u školskom dvorištu, ali izgleda da je sve oružje bio sa sobom poneo.

G.T. je nakon hapšenja, pošto je očigledno reč o psihički oboleloj osobi, prebačen u bolnicu u Smederevskoj Palanci. Odatle će biti priveden u Više tužilaštvo u Smederevu na saslušanje, jer mu se na teret stavlja više krivičnih dela, od nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja do izazivanja opšte opasnosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!