Zorana Arunović osvojila srebro, Jasmina Milovanović na 17. mestu

21. novembar 2019 – Zorana Arunović okitila se danas srebrnom medaljom u gađanju vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa koji se održava u kineskom gradu Putjenu, a Jasmina Milovanović, doskorašnja članica Streljačke družine Smederevo,u istoj disciplini zauzela je 17. mesto.

Ovo je druga medalja za Srbiju na ovogodišnjem finalu SK, posle srebra u trostavu koje je pre dva dana osvojio Milenko Sebić.

Arunovićeva je u Putjenu stigla do svoje pete medalje i kristalnog globusa na finalnim turnirima Svetskog kupa. Prve dve osvojila je 2013.godine u Minhenu, kada je bila druga i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Dve godine kasnije, takođe u Minhenu trijumfovala je vazdušnim oružjem, dok je na prethodnom finalu SK, u Nju Delhiju 2017. osvojila bronzu MK pištoljem.

Današnjim takmičenjima završen je zvanični program finalnog turnira Svetskog kupa. U petak, poslednjeg dana biće održano revijalno takmičenje mikseva. Zorana Arunović i Damir Mikec, jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu, neće nastupiti zajedno. Naime, nadmetaće se internacionalni parovi, sastavi mikseva određeni su žrebom. Arunovićeva će biti u timu sa strelcem iz Indije.

Informacija: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!