Pehar evropskih šampiona u Cvijićevoj školi

SMEDEREVO, 20. novembar 2019 – U Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“ u Smederevu danas je, povodom međunarodnog Dana deteta, održana manifestacija posvećena promociji odbojke. Na parketu fiskulturne sale ove škole našli su se predstavnici mlađih selekcija svih odbojkaških klubova u gradu, koji su demonstrirali sve karakteristike koje krase ovaj sport. Poseban motiv za okupljene đake škole bio je pehar evropskih šampiona muške odbojkaške reprezentacije Srbije, donet za ovu priliku, koji će u narednih nedelju dana biti pred učenicima još četiri smederevske osnovne i srednje škole.

Ovom događaju prisustvovali su i članovi Gradskog veća Svetlana Mihajlović i Saša Branežac, a dugim aplauzom pozdravljen je kapiten OK Smederevo-Carina Petar Petrović.

U ime domaćina, brojnom auditorijumu obratila se Dragica Golubović, direktorka škole.

– Zahvaljujem se Odbojkaškom savezu Srbije na ovom događaju koji je za nas izuzetno značajan. Rezultat zlatnih odbojkaša i odbojkašica inspiriše našu decu i pehar koji danas stoji je najbolja preporuka za sve vas da se bavite ovim sportom. Danas je i međunarodni dan deteta, a vidim da većina vas drži mobilne telefone. Draga deco, molim vas da sve mobilne telefone, igrice, kompjutere i društvene mreže zamenite loptom, da se bavite sportom, da uživate u sportu,  jer ćete jedino tako biti srećni i raspoloženi – poručila je okupljenim učenicima direktorka škole.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!