Šumadijski derbi zasluženo pripao Kragujevčanima

SMEDEREVO, 18. novembar 2019 – Protiv indisponiranog domaćina, Radnički iz Kragujevca je ovog ponedeljka iz Smedereva odneo čitav kolač, sva tri boda; Smederevo – Radnički 0:1 (0:0).

Od samog početka gosti su preko brzonog Varjačića organizovali opasne kontre, a malo je nedostajalo da sa distance u 5. minutu Kovačević iznenadi Trifunovića. Za razliku od njih, domaći su delovali nemoćno, a pokušaj Bajića u 10. minutu završio je visoko iznad gola. Novu priliku Kragujevčani su imali u 21. minutu, kada je Ilić natrčao na odbitak i snažnim šutem još jednom primorao Trifunovića da izbaci loptu u korner.

Do obaveznog predaha nije bilo izglednijih prilika, a onda je u 55. minutu pala odluka o pobedniku. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Smedereva, lopte se dokopao Maksimović i snažnim udarcem iz neposredne blizine smestio loptu u mrežu. Naravno, ovo je izazvalo erupciju oduševljenja „crvenih đavola“, koji su došli da bodre svoje ljubimce.

Domaći su krenuli nešto angažovanije posle primljenog gola, ali je udarac Jovkovića u 69. minutu ponovo završio iznad okvira gola. Zbog drugog žutog kartona u 72. minutu Filipović je morao ranije na hlađenje, i Kragujevčani meč završili sa desetoricom. Smederevci su pokušali da iskoriste brojčanu prednost, ali i pored inicijative nisu uspeli da stignu bar do remija, pa su tako, posle uspešne serije sredinom jesenjeg dela, sada vezali četiri poraza.

Tekst i foto:R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!