Lučka kapetanija Smederevo: Zamena dozvola samo do 31. decembra

SMEDEREVO, 14. novembar 2019 – Lučka kapetanija Smederevo saopštila je da će na zahtev stranaka vršiti zamenu starog za novi obrazac dozvole „A“ i „B“ kategorije, kao i za međunarodne dozvole za upravljača čamcem, najkasnije do 31. decembra 2019. godine, odnosno da posle isteka tog roka neće biti moguće obaviti zamenu ovih dokumenata.

„Molimo Vas da shodno vašim zakonskim ovlašćenjima i tehničkim mogućnostima, obavestite sve građane, privredne i javne subjekte koji rukovode ili upravljaju jezerima i rekama, kategorisanim vodnim putevima za plovidbu plovila za rekreaciju a koji poseduju obrasce dozvola za upravljača i rukovaoca čamca, odnosno mornara na plovećem postrojenju, izdatim u skladu sa Pravilnikom o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje zvanja upravljača i rukovaoca čamca („Službeni glasnik RS”, broj 18/97) i Pravilnikom o načinu sticanja stručne osposobljenosti i o programu stručnih ispita posade određenih plovnih objekata („Službeni glasnik SRS”, broj 19/78), da će Lučka kapetanija Smederevo na zahtev stranke izvršiti zamenu navedenih dozvola za odgovarajuće obrasce dozvola za upravljača čamcem koje se izdaju u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju lica za upravljanje čamcem, plovećim telom ili plutajućim objektom, programu i načinu polaganja stručnog ispita, kao i obrascima, sadržini, načinu izdavanja i trajanja dozvole za upravljanje („Službeni glasnik RS”, br. 86/14 i 57/15), najkasnije do 31. decembra 2019. godine“, navodi se u informaciji Lučke kapetanije Smederevo.

Na osnovu svega navedenog proizilazi da imaocima starih obrazaca dozvola za upravljača i rukovaoca čamca, odnosno mornara na plovećem postrojenju, nakon proteka zakonom predviđenog roka za podnošenje zahteva za zamenu starog za novi obrazac dozvole za upravljača čamcem, „A“ ili „B“ kategorije, kao i međunarodne dozvole za upravljanje plovilom za rekreaciju, odnosno posle 31. decembra, Lučka kapetanija neće dokumenta zameniti.

Foto: N. Pavlović ©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!