Site icon podunavlje.info

Pomoć interno raseljenim pri kupovini i adaptaciji seoskih kuća

SMEDEREVO, 13. novembar 2019 – Komisija za izbor korisnika pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenih lica na teritoriji grada Smedereva raspisala je javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom i nabavci građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju tih kuća. Pomoć obezbeđuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije u saradnji sa gradom Smederevom.

Iznos koji se dobija po ovom osnovu ne može biti veći od 1.400.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika i to: 1.200.000 za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom 200.000 dinara sa obračunatim PDV-om za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom.

Izabrani korisnik pomoći za poboljšanje uslova stanovanja može da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće sa okućnicom u iznosu do 50 posto od iznosa koji se odobrava za kupovinu.

Rok  za podnošenje prijave sa dokumentacijom  je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva, a detalje možete da pogledate OVDE.

Exit mobile version