„Čelik“ odbranio titulu prvaka Srbije u planinarskoj orijentaciji

SMEDEREVO, 11. novembar 2019 – Pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, u organizaciji PSK Toplica iz Prokuplja, proteklog vikenda održano je na Radan planini deseto, poslednje kolo lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Na takmičenju je učestvovalo sedam klubova sa 24 ekipe, među kojima je bilo šest ekipa PSK “Čelik“ iz Smedereva. „Čelik“ je osvojio četiri prva mesta, zlatne medalje, jedno četvrto i jedno peto mesto i tako odbranio titulu najbolje u Srbiji.

Posebno raduju pobede pionirki i pionira. Ekipa pionirki bila je u sastavu: Sofija Nikolić, Senka Ranković i Anja Manojlović, dok su ekipu pionira činili: Nikola Tasić, Sava Veličković i Vuk Gilanović. Pobedile su i veteranske ekipe, žeenska i muška. Ženska ekipa bila je u sastavu: Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić i Danijela Jeremić, a muška: Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić i Štefan Riling. Ekipa seniora nastupila je u sastavu: Saša Nikolić, Dejan Ranković i Aleksandar Živojinović i osvojila je četvrto mesto, a druga „Čelikova“ seniorske ekipa, koju su činili: Dragan Tasić, Predrag Stanisavljević i Miloš Živanović, peto. 

Time je završeno ovogodišnje takmičenje u planinarskoj orijentaciji POT. Kroz deset kola, održano je na lokacijama: Fruška Gora, Stol, Homoljske planine, Avala, Čortanovci, Hajdukovačka šuma kod Subotice, Zlatiboru Rajcu i Pasjači. U konkurenciji 21-og kluba iz porodice planinarstva koji se bave ovim sportom, PSK Čelik je osvojio prvo mesto, titulu prvaka Srbije. Tako je Čelik, odbranio prošlogodišnju titulu i postao izazov za druge klubove koji se bave ovim sportom. Do ove, kao i prethodne titule, kažu u „Čeliku“, došlo se marljivim i stručnim radom sa najmlađima, koji su osvajali medalje i bodove za klub, a uspehu su doprinele i seniorske i veteranske ekipe kluba.

„Čelik“ već sada planira novu sezonu, kako bi odbranio ovu titulu i napao viši plasman u orijentiringu, u kojem je klub zauzeo treće mesto u Srbiji. Tako je u planu novi ciklus škole i kampa za oba sporta (planinarska orijentacija i orijentiring). Očekuje se da će ovi rezultati zainteresovati Smederevce da se uključe u ove sportove i boravku u prirodi.

Tekst: Branko Grujić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!