Sudija gostima poklonio penal, domaćima uskratio najmanje dva

SMEDEREVO, 9. novembar 2019 – Nije običaj da izveštaj sa jedne fudbalske utakmice počne osvrtom na suđenje, ali da tako bude pobrinuo se glavni arbitar meča Smederevo – OFK Bačka, završen rezultatom 0:1, Pavle Ilić iz Kragujevca. On je u poslednjim sekundama prvog poluvremena „častio“ goste penalom, a pre i posle toga nije jedanaestercem za domaćina sankcionisao igranje rukom gostiju u njihovom kaznenom prostoru. Isti sudija se nedavno nije proslavio ni u Mihajlovcu, kada je domaćinima pokazao čak četiri crvena kartona,

Inače, meč na stadionu kraj Stare železare počeo je dobrim pokušajem Bačke, preko Milovanovića, čiji je udarac na gol liniji zaustavio Saša Marković. Uzvratio je Basrak na asistenciju Matijevića, ali je ostalo 0:0. Tu stižemo do diskutabilnog penala za goste, koji je, ispostavilo se, odlučio pobednika. Nakon duela sa Lazarom Markovićem Obrenović je pao, a sa bele tačke, iako je Trifunović zakačio loptu, Krstić je pogodio mrežu.

Samo što je počeo nastavak, na centaršut Jovkovića, Basrak je sa pet metara glavom uputio udarac koga je nogom golman Bačke Milojević odbranio. U 59. minutu Saša Marković je dobio drugi žuti karton i isključenje, ali su i brojčani slabiji Smederevci nastavili sa napadima. Igrao se 61. minut kada je Ilić iz slobodnog udarca ciljao pod prečku, da bi se golman gostiju ponovo istakao izbacivši loptu u korner. Sledeći napad domaćih i udarac Jovkovića mogao je da donese izjednačenje, ali je iz praznog gola loptu izbacio Tomović. Stihijski napadi Smederevaca do kraja susreta nisu doneli promenu rezultata, a gosti su u međuvremenu, u 80. minutu, imali još jednu šansu preko Milovanovića, ali je Trifunović odbranio.

Prvenstvo se nastavlja već u sredu, kada Smederevo gostuje u Dobanovcima ekipi Budućnosti.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!