Žene Udruženja „Femina“ u Smederevskoj Palanci dale podršku Mariji Lukić

SMEDEREVSKA PALANKA, 6. novembar 2019 – Danas je kod fontane na Trgu heroja u Smederevskoj Palanci Udruženje žena „Femina“ organizovalo skup podrške Mariji Lukić i ostalim ženama žrtvama nasilja. Istovremeno su takvi skupovi održani u Beogradu, Nišu, kao i u Kruševcu, gde je zakazano ročište protiv Milutina Jeličića Jutke.

“Ovim skupom smo želele da pružimo podršku Mariji i ostalim ženama, i da im poručimo da nisu same”, kažu iz Udruženja žena “Femina”.

Podsetimo, dokaze za navode o seksualnom uznemiravanju, pretnjama i mobingu koje je trpela od bivšeg nadređenog Milutina Jeličića, Marija je uz tužbu priložila sudu, a jedan deo prethodno je objavila na svom Fejsbuk profilu u martu 2018. godine. Ona je podigla tužbu zbog uznemiravanja, da bi nakon toga ostala bez posla, a lokal njenog supruga je zatvoren. Suđenje je počelo u Brusu, ali je na zahtev advokata Marije Lukić premešteno u Kruševac. Osim Marije Lukić, tužbu protiv Jeličića podnelo još šest žena iz Brusa, ali je javno tužilaštvo te tužbe odbacilo kao neosnovane.

Jeličić je sa mesta predsednika opštine, zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, smenjen u aprilu ove godine. Skupština opštine Brus mu je vratila odbornički mandat krajem juna.

Foto: Udruženje žena „Femina“

Skorašnji članci

error: Content is protected !!