Veslačke nade: Nikola Soldatović – dobitnik nagrade “Nemanja Nešić”

SMEDEREVO, 3. novembar 2019 – Veslačka nagrada “Nemanja Nešić”, koja se od 2013. godine dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog smederevskog reprezentativca i jednog od najperspektivnijih veslača Srbije, uručena je u petak uveče na svečanosti Veslačkog kluba Smederevo, Nikoli Soldatoviću, kao najboljem mladom sportisti u 2019. godini.

Dodelom priznanja najuspešnijim veslačima, veslačicama i trenerima, kao i zaslužnima za doprinos razvoju veslačkog sporta u Smederevu, Veslački klub Smederevo obeležio je završetak još jedne uspešne sezone.  

Mladić koji ima mnogo razloga za zadovoljstvo postignutim rezultatima u 2019. godini, u fokusu je naše pažnje. Ima osvojeno zlato u dvojcu bez kormilara, bronzu iz četverca bez kormilara. Popeo se na pobedničko postolje na Balkanskom prvenstvu, na kojem je bio treći u osmercu, deseti je na Evropskom prvenstvu u četvercu sa kormilarom i drugi u B finalu na Svetskom prvenstvu u četvercu bez kormilara.

„Treniram veslanje četiri i po godine i mogu da kažem da je ova godina bila najuspešnija. Ušao sam u reprezentaciju i predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu, a nakon toga i na Svetskom u Tokiju. Pored toga sam bio član reprezentacije i na Balkanijadi, bio sam i državni prvak.”

Šta možemo da očekujemo od Nikole Soldatovića?

“U narednoj sezoni, ono što sigurno mogu da kažem, da ću dati sve od sebe da rezultat bude još bolji nego ove godine. U malo daljoj budućnosti mogu da očekujem samo više rada nego što je bilo do sada.”

Šta za tebe predstavlja nagrada “Nemanja Nešić”?

“Drago mi je da sam zaslužio ovu prestižnu nagradu. To pokazuje da se isplatio dosadašnji rad i sav uloženi trud. To je motiv za dalji napredak i znači mnogo što se tiče samopouzdanja”, rekao je Soldatović u izjavi za portal Podunavlje.info.

Nagrada “Nemanja Nešić”, ustanovljena je u znak sećanja na reprezentativca Srbije u veslanju, koji je preminuo 2012. godine na treningu u Smederevu. Nemanja Nešić (24), pred kojim je bila blistava sportska karijera, bio je član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za Olimpijske igre u Londonu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!