Obeležen završetak još jedne uspešne veslačke sezone

SMEDEREVO, 2. novembar 2019 – Dodelom priznanja najuspešnijim veslačima, veslačicama i trenerima, Veslački klub Smederevo obeležio je završetak još jedne uspešne sezone u 95 godina postojanja veslanja u Smederevu.

Dobitnik prestižnog klupskog priznanja „Nemanja Nešić“, kao najbolji mladi sportista u 2019. godini je Nikola Soldatović.

Da Smederevci imaju kvalitetne veslače, i pored neminovne smene generacija, dokazano je već na Državnom prvenstvu na ergometrima kada su za postignute rezultate nagrađeni peharom kao najbolji klub u Srbiji, da bi sezonu krunisali kao državni vicešampioni.

Za odlične rezultate u 2019. godini nagrađeni su veslačice i veslači: Milica Mladenović, Jovana Vučić, Teodora Stevanovska, Milica Pejović, Milica Zdjelar, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović, Marko Torbica, Veselin Savić, Aleksandar Filipović, kao i treneri Uroš Dimitrijević i prvi trener kluba Aleksandar Smiljanić.

Za doprinos razvoju veslačkog sporta u Smederevu plaketu je dobio Milutin Radivojević, a najviše klupsko priznanje »Dr Božidar Đorđević« uručeno je Aleksandru Milivojeviću.

Trebalo bi podsetiti da je posle nekoliko godina klub uspeo, uz pomoć Grada Smedereva, da kupi dva nova čamca, skif i kombinaciju dvojac-dubl, a posle skoro pola decenije u klub su stigla i dva osmerca. Svesni da bez vrhunske opreme nema ni vrhunskih rezultata, uz mlade snage koje dolaze, sa velikim optimizmom dočekuju narednu sezonu.

Proslavi su, pored brojnih predstavnika veslačkih klubova iz Beograda i smederevskih sportskih organizacija, donatora, sponzora i prijatelja kluba, prisustvovali i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, savezni selektor veslača Nebojša Ilić, članovi Gradskog veća grada Smedereva Jasmina Vojinović i Saša Branežac, predsednik Saveza sportova Smederevo, Miloš Milosavljević…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!