Besplatni pregledi u bolnicama i domovima zdravlja i ove nedelje

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 2. novembar 2019 – Akcija besplatnih preventivnih pregleda u cilјu rane dijagnostike, ali i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlјu, biće nastavlјena i sutra, u nedelјu 3. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlјe, pa tako i u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani.

Prijem zainteresovanih građana će biti organizovan preko prijemnog šaltera poliklinike Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu, a biće omogućeni preventivni neurološki i oftalmološki pregledi, merenje krvnog pritiska, kao i EKG pregledi.

Besplatni preventivni EKG pregledi obavlјaće se i u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ i u domovima zdravlјa u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska.

Do sada je, prema podacima Ministarstva zdravlja, u prethodnim akcijama besplatnih pregleda, više od 325.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hilјada njih upućeno je na dalјu dijagnostiku.Foto/ilustracija: pixabay.com

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!