Vranjancima vraćen dug za poraz na prvoligaškoj premijeri

SMEDEREVO, 26. oktobar 20196 – Fudbaleri Smedereva savladali su na svom terenu tim Dinama iz Vranja sa 2:1,od koga su izgubili na startu povratničke sezone u ovaj rang takmičenja početkom avgusta. Do pobede i nova tri boda Smederevci su stigli boljom igrom u nastavku susreta, pošto je prvi deo igre završen bez golova.

Na početku je utakmice najbolju šansu da donese vođstvo Smederevu imao je Jovković, a potom su gosti uzvratili preko Radočaja u 17. minutu, kada se istakao golman Žarko Trifunović.

Ipak, ono što je obeležilo prvo poluvreme dogodilo se u 27. minutu, kada je glavni sudija Nikola Radaković zbog uvredljivih poruka domaćih navijača na račun predsednika FSS prekinuo utakmicu i povukao igrače sa terena. Prekid je potrajao čitavih devet minuta, da bi susret tek onda bio nastavljen.

Na početku drugog dela vođstvo domaćih; reagujući na ubačenu loptu, koja je do njega stigla posle nekoliko odbitaka, Stojković je u padu volejem sa nekih osam metara neodbranjivo šutirao. Imao je potom i Mirkov dobar pokušaj, bio je zamalo neprecizan, da bi u 62. minutu, nakon kornera Mitića, iz drugog pokušaja, Simović izjednačio rezultat.

Nova prilika ukazala se Smederevcima samo tri minuta po izjednačenju; srušen je Basrak i sudija Radaković je pokazao na belu tačku. Do ovog momenta sa penala nepogrešivog Mirkova pročitao je golman Vranjanaca Popović pročitao i sačuvao svoju mrežu.

To je ipak nije pokolebalo Smederevce, pa je u 71. minutu, nakon  sjajnog prodora po levom boku, Džon Mozes Agon utrčao u kazneni prostor i vrhom kopačke pod preču poslao loptu za vođstvo, ispostaviće se i pobedu Smedereva.

Do kraja utakmice su gosti imali inicijativu, ali je volej Mirkova mogao da presudi, no je loptu ispod prečke sjajnom intervencijom izvadio golman Dinama.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!